måndag 14 februari 2011

Ett annorlunda gäddpass...

 
 För 2 veckor sen fick jag besök av John och Gustav, för ett gäddpass på isen i en av växjös många fina gäddsjöar. Efter en kort natt åkte vi ut för att hämta betesfiskarna, klockan var inte mer än 5. 90min senare kom vi fram till sjön och började slå upp "base campen". 
 De första timmarna var rätt kalla med -6grader, men klockan 9 kom solen långsamt fram och det blev allt behagligare där ute på sjön. Vi käkade lite frukost, jag som hälsomax hade lite hembakat bröd och ett äpple, john och gustav var mindre hälsomedvetna och hade korv med bröd:)))
Klockan var nu 10 och dagens första hugg var ett faktum...det var alltså rätt segt fiske med andra ord. Men som man kan se på bilden så njöt vi av den härliga och faktiskt ganska varma solen istället! Några timmar senare, klockan var nu 1 gav vi upp för dagen, totalt hade vi fått 4 gäddor o några till hugg, storleken ska vi inte ens snacka om! :(
 Väl tillbaka vid bilen packade vi in allt och var sedan tvungna att backa, då den lilla skogsvägen var full med snö och det inte fanns någon vändningsplats...jaja, det funkar nog, så 10meter backning och sen var det stopp...i 4 timmar :) vi råkade köra av vägspåret och hamnade i en snödriva, där gustavs gamla volvo inte hittade ur igen.
Vi försökte allting och gustav strippade även en del :)))
Men till slut fick jag ringa en god vän från SG Ålmightys, Björn, som fick komma ut med sin 4*4. Han lyckades dra ut bilen klockan 6! Komm ihåg att vi slutade fiska kl 1!
Under tiden vi fick vänta var det full fest i bilen, med tomgång för lite värme, några våfflor som min fru hade backat och handboll VM på radion, haha, vilken skogsfest.

All in all en rolig men mycket tuff dag, och gäddorna lös med sin frånvaro...

/Braxmax

2 kommentarer:

  1. Vems är myntinkastet:D? haha kul berättelse och roliga bilder. Var finns gillaknappen när man som bäst behöver den.

    SvaraRadera
  2. det e gustavs håriga myntinkast :)))

    SvaraRadera